Sportraad Boutersem

buitengewoon sportief

bannerSportgala

 

Sport speelt een belangrijke rol in onze samenleving. De gemeente Boutersem levert inspanningen om zoveel mogelijk sport, recreatief en competitie, aan haar inwoners aan te bieden om zo het sporten in Boutersem te stimuleren. Elk jaar worden door het gemeentebestuur en de sportraad sportievelingen gehuldigd die bijzondere prestaties hebben behaald.. Zo zullen er trofeeën worden uitgereikt voor het sportieve jaar 2018.

Voordrachtformulier jaar 2018

Belangrijk:

  • Slechts 1 ploeg/individu per voordrachtformulier invullen
  • Uiterste inzenddatum 30 november 2018

 

Gegevens kandidaat/club/school
Informatie voordracht

Graag hadden wij een gedetailleerde omschrijving van de sportieve prestatie of verdienste van de voorgedragen persoon, ploeg, school...
Dit dient steeds gestaafd te worden met de nodige officiële documenten, persartikels, foto's ...


Wie komt er in aanmerking

  • Alle sportverenigingen die hun maatschappelijke zetel te Boutersem hebben en die een vermeldenswaardige sportieve prestatie geleverd hebben
  • Elke inwoner van Boutersem die een vermeldenswaardige sportieve prestatie geleverd heeft.
  • Elke onderwijsinstelling gevestigd te Boutersem die een vermeldenswaardige sportieve prestatie geleverd heeft.
  • Elke inwoner die de uitstraling van de gemeente Boutersem op sportgebied in de kijker heeft gesteld.
  • Kampioenen en bekerwinnaars: Alle provinciale, nationale en internationale kampioenen en bekerwinnaars van een officiële competitie. Ook ploegen die via de eindronde promoveren komen in aanmerking.

 

Hoe gebeurt de aanvraag om genomineerd te worden

De sportverenigingen, de inwoners en de onderwijsinstellingen kunnen via een formulier een kandidaat schriftelijk voordragen. Dit formulier zal ter beschikking gesteld worden via de site van de sportraad. Deze voordracht dient ten allen tijden grondig gemotiveerd te zijn met onder andere uitslagen, beeldmateriaal, prestaties, alles wat in het voordeel van de kandidaat kan zijn.

Termijn om genomineerd te worden

De aanvraagformulieren moeten uiterlijk op 30 november 2017 toekomen bij de sportraad. Het referentiejaar waarbinnen de voordracht dient te refereren naar het jaar 2018.

Hoe verloopt de toekenning van de nominatie?

Een jury die bestaat uit de leden van het dagelijks bestuur van de sportraad, de sportfunctionaris en de schepen van sport zal vanaf 30 november oordelen over de juistheid en de waarde van de geleverde prestaties. Op basis hiervan zullen de nominaties aan de betrokkenen bekendgemaakt worden. De bekendmaking van de winnaar zal gebeuren tijdens de huldiging zelf.

De huldiging

De huldiging zal plaatsvinden op vrijdag 14 december 2018, De genomineerden zullen persoonlijk aangeschreven worden. De schepen van sport en andere vooraanstaanden zullen de trofeeën overhandigen.

Uitzondering

Door uitzonderlijke omstandigheden en een opmerkelijke sportieve prestatie van de aanvrager, kan de gemeente exceptioneel beslissen een huldiging op elk moment van het jaar uit te voeren. De sportraad wil in dit geval wel op de hoogte gebracht worden.